2010. november 19., péntek

Póz vagy egyéniség?

Szerelése tökéletes. Termetéhez képest, több számmal nagyobb bermuda nadrágja térd alá érő. Fekete színű és combközépig lógó pólója hátán és mellén szövetre vasalható matrica valami vicsorgó pofát ábrázol, mely pofa fogai között, mint technocol rapid húz ívet a nyála. A csodás portré alatt graffiti stílusú betűkkel írt szöveg hirdeti, hogy viselője a mostani divatos techno ellenére az ósdinak számító heavy metal elkötelezett híve. Kezén fekete bőrből, "kalauz kesztyű", karján könyökvédő, fején Guns'n Roses stílusban kötött kendő. Szakasztott egy Axel Roses...Fülében MP 3 lejátszójának füldugója, melyen keresztül gazdáján kívül a környezete is értesül -monoton puffogás és éles sziszegő hang kíséretében-, hogy eszméletlen menő nótákat hallgat ám ő. Lábán legújabb design szerinti görkorcsolya, szintén fekete színű. A legfelkapottabb stylistek, mint mondjuk kalapos Márk sem találhatna kivetni valót öltözéke, és egyénisége között, szemmel látható nagyfokú harmónia alapján. A tökéletes külső mellett a korcsolyázást is magas színvonalon, mondhatni profi stílus jegyeket csillogtatva műveli.

Az egyet jobbra, egyet balra indító mozgás ritmusát kissé megtörve, ugyanazzal a lábbal egy apró sasszé, majd balra döntve két-három koszorút egy laza hátraarc követ, és végül egy szimpla lutz-cal a "kűr" véget ér. Így figurázva a járókelők között múlatta az időt pár perces megszakításokkal, amikor fiatal lányok jöttek csivitelve, vihorászva. Ekkor görkoris bajnokunk az egykedvű kunsztjait világszínvonalú bemutatóra változtatta. Palkovits Krisztián Alba Volán 19. fehérvári hokis mozgása nem ilyen laza, ahogy beindult a lányok láttán. Megvárta míg a lányok elvonultak előtte, s amikor kb. húsz méterre távolodtak, apait-anyait beleadva -nem kapkodva, hanem mértéktartó eleganciával- az egyik szélső lányt súrolva száguldott el a lánycsapat mellett. Lépéskombinációit, ritmusváltásokkal ötvözve briliáns technikával rontott, szinte a lánycsapat közepébe.Mielőtt beléjük gázolt volna egy merész mozdulattal, remek ívben jobbra fordult s gördült tovább zseniális stílusjegyeket megcsillantva korcsolyázási tudományára vonatkozóan. Az ifjú hölgyek kitörő lelkesedéssel összevisítoztak, majd kissé hajba kaptak azon, hogy ez a nem mindennapi bemutató melyiküknek is szólhatott. Megegyezésre nem jutottak, de azt egy emberként határozottan leszögezték: "töööööök jóóóóó feeej!!"

Az egész jelenetet enyhe irígységgel figyelő, hasonló korú, szerényebb öltözetű -enyire nem "kilátszó" képességekkel bíró- srácot, a csajok figyelemre sem méltatták....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése