2010. november 8., hétfő

Elszámolás vagy leszámolás?

Van az életnek egy olyan területe, ahol a bűn elkövetése valamiért nem egyértelmű egyesek számára. Mire gondolok? Ugye, hogyha valaki lop, vagy sikkaszt azt ha elkapják, elítélik, tiszta sor. Ha viszont politikus teszi ezt, akkor már más a helyzet. Pontosabban egyes politikusra nem érvényes csak. Lásd Biszku Béla esetét, vagy Gyurcsány Ferencet. Biszku Béla az 1956 utáni megtorlásban vastagon irányító, meghatározó szerepet töltött be, mégis az ügyészség szerint nem bűnös...

Gyurcsány Ferenc 2004 ősze óta tette a dolgait. Ő volt a miniszterelnök, tehát mi az hogy nem bizonyítható a felelőssége? Olyan dolgok történtek politikai vonalon, hogy nem lehet megkérdőjelezni a politikai felelősségét, de a súlyos következményekkel járó események a büntetőjogi felelősségét is egyértelművé teszi. Akár milyen jogi csűrés csavarás nem védheti meg a2006 szeptemberétől kitört tüntetések, és az október 23-i ünneplő tömeg azonosító nélküli rendőrökkel történő szétveréséének bűntettétől, és az azt követő megtorlások, testi kényszerből kifolyólag történt, sok esetben maradandó sérülések okozásának bűntettétől.
Az őszödi beszédben elhangzottak felérnek egy beismerő vallomással, miért nem elegendő csak ez Gyurcsány Ferenc börtönbe zárásához? Bizonyára ez egy olyan demokrácia, hogy csak a politikus tehet azt amit akar, nem tartozik felelősséggel. A veszélyben lévő politikusok, akiket érinthet a büntetőjogi felelősségre vonás, rögtön politikai leszámolásról beszélnek.

Most kellene egyszer és mindenkorra rendet teremteni, a felelősséget kimondani, a büntetést kiszabni és ezzel precedenst teremteni arra nézve, hogy egy politikus sem tehet meg bármit.
Az elszámolás, nem egyenlő a leszámolással. Leszámolni a bűnözők szoktak, elszámolni, meg a bűnözőkkel kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése