2010. november 25., csütörtök

Ideiglenes alkotmány

Rettenetes, jeges rémület szállta meg az ellenzéket! Oda a demokrácia, a jogállam! Az alkotmánybíróság mozgásterét csorbítja a Fidesz. A magánnyugdíj pénztár ellehetetlenítése -mint azt az ellenzékiek fennhangon állítják- tűrhetetlen, de amit az alkotmánnyal szándékozik tenni a Fidesz az már túl megy minden határon.

Érdekes, hogy az 1949-ben íródott, majd 1989-ben , az ellenzéki kerekasztal egyeztetés során az alkotmány rendszerváltozáshoz igazított, igazából csak toldozott-foltozott változata alapján az MSZP az elmúlt 8 évben erre mindenre alkalmatlan és a közös megállapodás értelmében ideiglenes alkotmányra hivatkozva megtehetett, az nem fáj az LMP-nek és a megújulni szándékozó MSZP-nek. Ezt a passzust hogy, "ideiglenes" ezt valahogy most elfelejtik, és sikoltoznak a demokráciát féltve, alkotmányellenes az új a végleges alkotmány megteremtése, ami az olyan sandaságokat engedett, amit az MSZP megtehetett a 49'-es ideiglenes és rossz alkotmány nevében.

Az ellenzék, élen az MSZP-vel, de az LMP szorosan a sarkában hihetetlen módon lenézi a saját választóit is, de különösen azt a hárommillió embert, akik nem akarják tudomásul venni, hogy itt a demokrácia veszélyben van, hogy itt bontják a jogállam alapjait. A Fidesz támogatottsága nő a választások óta, pedig olyan jogtiprások folynak itt az ellenzék szerint, hogy ihaj és mégis az MSZP támogatottsága 17%, az LMP-jé pedig 5% a Fidesz 66%-val szemben. Persze, hogy "bontják a jogállam alapjait, és a demokrácia" az ő demokráciájuk kerül veszélybe.
Tudomásul kellene venni végre, hogy a demokrácia, az a többség akaratát képviseli. A számok szerint, és a számok nem hazudnak, a 66 egy hangyakukival több, mint a 17, vagy nem beszélve az ötről...Akkor most ki beszél a demokrácia ellen?

Ez történik akkor, amikor az érdekek fontosabbak és a demokráciát hívják segítségül a hamis politikai érdekek védelmére, de szerencsére ez most már csak szánalmas vergődés marad. Lesz új és jó alkotmány, és remélhetőleg végre véget ér az a sanda, hazug korszak, amikor egy elavult, hibás, rossz, életidegen alkotmány miatt, erre a rossz alkotmányra hivatkozva bármit, büntetlenül megtehet bárki, de főleg a politikus..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése