2010. december 14., kedd

Olyan, mint a lópokróc..

Nagypofájú, időnként harsány kocsmai hangulatot árasztó poénok tömkelegét ontja magából. Semmi komolyság, szinte mindennek csak a fonákját látja. Mindenből viccet csinál. Sokszor abból is, amiből tényleg nem volna szabad, de valami különlegesen finom arányérzékkel, rögtön egy másik poénnal élét veszi előbbi otrombaságának. Csajokat lefikázó stílusát közben valami bravúrral mégis előzékeny, kedves szövegre váltva, -de valami ügyes rafinériával ezt elrejtve persze- lefegyverzi az éppen megsértődni készülőket. Jó nem mindig sikerül, de akkor könnyedén tovább lép, kifelé ezt mutatva, de mélyen rögzíti magában a botlást, lelkébe karcolja azt, hogy adandó alkalommal, szinte véletlenül, de kiköszörülje a csorbát. Lazán, mintegy "én megbocsátok" mosollyal szája szögletében. Persze azon nyomban elengedve egy:"fú de nyálas volt ez" típusú mentegetődzést.
Külseje is sokatmondóan, és hangsúlyozottan primitívnek ható. Inkább rockos suttyónak, vagy kissé elpuhult sportolónak ható szerkóban, minden lehetséges konvekcióra fittyet hányva jelenik meg, akár a sznoboktól hemzsegő operabálon is, persze brahiból. Szerintem a legendás Hair musical filmváltozatából ismert Berger ihlette külsejét, stílusát egyaránt.
Majdnem minden témához szívesen hozzászól, olyan mint a házmester, mindenről tud, de semmihez sem ért. Sokan benyalják, hogy nagy a szövege, úgy tűnik okosakat mond, pedig csak a felcsípett dolgokat megjegyzi és biztonsággal jó helyen, jó időben süti el.
Ettől függetlenül elárulja magát rendre! Érdekes ezt soha nem veszi észre, hogy lebukik. Mivel érzései mélyek, -bármennyire is leplezi- az igazságtalanságot, az embertelen hozzáállást azonnal megtorolja, az elesetteket segíti, amennyire tőle telik. Persze ha a felkarolt egyén olyan, hogy nem él ezzel a szerencsével, fejcsóválva tovább lép:" hülye vagy barátom, mint a sokévi átlag szöveggel" látszólag túltéve magát az ügyön.
Érdessége, különcsége, kissé bunkó volta ellenére sokan szeretik. Mi lehet a titka ennek a svihák, nagydarab, rap, vagy rock zenész fickónak aki a Ganxta Döglégy Zoolee névvel illette magát? Talán az, hogy a mai trenditől eltérően, nem akar beállni a sorba, és mintapolgárként gazemberkedni, hanem csak szórakoztatni, védtelen kutyákat megmenteni, meg rengeteg sört elpusztítani, de ez az utolsó tevékenység, mármint a sörvedelés is csak póz.
Lehet titokban ásványvizet iszik, mint az az éttermi szakács aki kávézásnak álcázza az unicum vedelését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése