2010. augusztus 3., kedd

Elszámoltatás Észak-Korea módjára...

A foci vb alatt a fiammal hülyéskedtünk, hogy amikor a Koreai Demokratikus Népköztársaság játszott és kikapott, hogy baj lesz még ebből! Nagy baj! Az Észak Koreai játékos helyzetet hagyott ki, akkor is mondtuk, hogy: hú, ebből baj lesz! Ezt nem kellet volna!, Ezért még bünti lesz otthon. A játékos szüleit, már a meccs után rögtön kényszermunka táborba hurcolják, és a majdani megszületendő gyerekei is szigorú megrovásban részesülnek majd. Így hülyéskedtünk, poénkodtunk 18 éves fiammal, és akkor még nem sejtettük, hogy a hülyéskedésből felvázolt jövő valósággá válik!

A minapi hír, hogy a Koreai kommunista párt az egész válogatott csapatot nyilvánosan, 6 órán keresztül bírálta a Dél-Afrikai labdarúgó világbajnoksági szégyenletes, eredménytelen, kommunistához nem méltó szereplésük miatt. A szövetségi kapitányt azonnali hatállyal kizárták a koreai kommunista pártból és kényszermunkára ítélték, amelyet építkezésen kell letöltenie.

Mai szemmel ez annyira elképzelhetetlennek tűnik, hogy azt hihetnénk kacsa, olcsó, nyári uborkaszezonhoz méltó hírverés...A Nemzeti Sport egyik rovatában szerepel is egy apró hír ezzel kapcsolatban egy magyar edzővel, aki éveket edzősködött Észak Koreában és állítja, hogy ez nem igaz! Az ottani vezetők nem buták, mondja, mert tisztában vannak vele, hogy az egész sportot tennék ezzel tönkre...Ez az edző éveket töltött olyan országban ahol a kommunisták ámokfutása olyan elementáris erővel tombol, hogy nekünk arról fogalmunk nem lehet és ilyen naiv kijelentéseket tesz. Hát itt nálunk , idehaza, milyen intézkedéseket, hoznak nem kommunista, hanem baloldalinak mondott politikai vezetők, akik intézkedéseikkel nem a sportot teszik, tették tönkre, hanem az egész országot! Hát hogy a fenébe ne lenne hihető, hogy a még Sztálinista, vagy a Sztálinnál is Sztálinabb felfogású országban ilyen előfordul. Előfordul? Egyenesen valóság!

Ami még érdekes, hogy itt Magyarországon még mindig van olyan ember, akinek ez szimpatikus és követendő példa, pedig elég sokan vagyunk még akik a Rákosi rendszert már megéltük, és van elképzelésünk arról, hogy milyen "élet" van most Észak Koreában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése