2010. október 11., hétfő

Vörös iszap és a balliberális nyolc év...

Október 4-én, 2010 őszén Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófáját szenvedte el, a Magyar Alumínium Vállalat jóvoltából. A nehézfémekkel, arzénnel, lúgos anyaggal kevert alumínium ipari melléktermék, az úgynevezett vörös iszap -tározójának gátszakadása miatt- rázúdult Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre. Az embereknek esélyük sem volt a menekülésre, nyolcan meghaltak, több, mint 150 ember súlyosan megsérült elsősorban égési sérüléseket szenvedtek. Ennyi a száraz tény...

Amikor 2004 december 5-én a magyar parlament szocialista és szabad demokrata frakciójának hihetetlen alávaló, embereket megtévesztő kampány hadjárata következményeként eredménytelen népszavazás történt a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról. Ott röhögcséltek Kunczéék, Horn Gáborék, Gyurcsányék, Hillerék, hogy hehe, nem kapják meg a székelyek, felvidékiek, a Bácskában élők a kettős állampolgárságot.
Egy óriási vihar pusztított, amely a 2006 augusztus 20-i ünnepi tűzijáték kezdete előtt pár perccel csapott le az érdeklődő tömegre. A szervezőket -a kormány volt a meghívó- értesítették a közelgő hatalmas viharra, de hidegen hagyta őket, így több halott, rengeteg sérült, többen maradandó egészségkárosodást szenvedtek. A szocialista vezetés, nem találta magát felelősnek a történtekért. A meteorológiai intézet ügyeletesét, meg talán egy két "takarítónőt" bocsájtottak el büntetésből.
2006 őszén az öszödi beszéd kiszivárogtatása után, a feldühödött, a választások idején megtévesztett emberek tüntetését, a szocialista kormány vérbe fojtotta. Rendőrterrorral, a mai napig rebesgetik, hogy szláv nyelven beszélő, azonosító nélküli "rendőrök" vertek félholtra embereket, lőtték ki a szemüket, vagy törték a csontokat.. A parlamentben Kuncze Gábor tréfásan Révész Mártíriusznak nevezte a rendőrök által megvert fideszes képviselőt, kinek koponya sérülése, lapocka csontja és több bordája törött a rendőri brutalitás kapcsán..

Miért emlegetem ezeket az unalomig ismert adatokat? A 2010 október 4-én délután fél egykor történt vörös iszap katasztrófa után, a MAL Zrt. vezetősége nagy nehezen kamera elé állt és flegmán, cinikusan közölték, hogy a balesetért nem felelősek, természeti katasztrófaként tudják kezelni az ügyet. A vörös iszap, pedig veszélytelen, nem mérgező. A gát szakadásért már csak azért sem lehetnek felelősek, mert minden óvintézkedésnek eleget tettek...
Kísérteties a hasonlóság az iszonyú kárt okozó vállalat nyilatkozatának "szellemisége" és a nagy tanítómester, a balliberálisok felelősséget nem vállaló, cinikus, lekezelő, mindenkit kioktató hivatalvezetéséhez. Az MSZP megújulás előtt áll, szeretnék újjá építeni a pártot. Az önkormányzati választások kampánya már a vörös szegfű elhagyásával, vagy nagyon lekicsinyítésével történt. Javaslatom a következő, már csak a nagy hasonlóság miatt is, hogy új logónak nyugodtan használják a vörös iszapot. Gyurcsány Ferenc a fő szellemi agytröszt, szintén szervezkedik valami új platformmal, ha az MSZP nem kívánná a vörös iszap logót, használhatná a Gyurcsány platformja, kiválóan jellemezné őt! Nem kicsit, nagyon!!!

1 megjegyzés:

  1. Szia! Sajnos ez mind így igaz! Azok a személyek akik a katasztrófa felelősei, ezidáig csak hárítottak és nyegle, nemtörődöm módon, felelőtlenül viselkedtek! A MAL Zrt. vezérigazgatója is tudta, hogy a gát veszélyes de mégse tett semmit! A katasztrófa elkerülhető lett volna! Remélem Orbán Viktorék nemcsak felelősségre vonják hanem kemény jogszigorúsággal súlytanak le a vétkesekre! Ez így lenne igazságos!:)

    Lylamanesha

    VálaszTörlés